dimarts, 11 de desembre del 2007

ELS MACARRONS DE LA MONTSERRAT

INGREDIENTS:
  • macarrons
  • cebes
  • pebrot vermell i verd
  • tomàquets ratllats, o de llauna
  • tonyina
  • orenga
  • sal
  • sucre integral de canya o concentrat de poma
  • oli d’oliva


PREPARACIÓ:
Posa una olla amb força aigua al foc, quan arrenqui el bull hi tires els macarrons junt amb una mica de sal.

Mentrestant talla les cebes i els pebrots a quadradets ben petits. Prepara una cassola amb una base d’oli i fregeix la ceba a foc alt, vigilant que no s’enganxi, al cap d’una estona afegeix els pebrots. Quan estigui tot rosset, tira-hi un polsim de sal i seguidament la tonyina, deixa passar una estona més i finalment hi aboques el tomàquet, el deixes a foc alt fins que bulli, després baixa el foc.

Li donarem un toc de dolç per rectificar l’acidesa del tomàquet abocant un rajolí de concentrat de poma o sucre. I últim ingredient, i el que li dona el toc de gràcia: força orenga!. Tapa la cassola i deixa que bulli a poc a poc.


Quan els macarrons estiguin al dente, per saber-ho només et cal agafar-ne un i partir-lo pel mig, si encara es veu en el centre un color més fosc, voldrà dir que son crus, quan tenen el mateix color vol dir que ja pots apartar-los ràpidament!, els coles en una escorredora i els hi tires un rajolí d’oli perquè no s’enganxin.

Ja pots barrejar els macarrons amb la salsa i els deixes uns segons al foc, si queden molt eixuts pots afegir l’aigua amb que has bullit els macarrons.

Aquests macarrons estant inspirats per una mare i ex presidenta de l’Ampa de l’escola, gràcies Montserrat.

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!